Aan de slag met
outplacement

Individueel en op maat

Outplacement

Er zijn situaties denkbaar waarbij de ambities en doelen van de organisatie en medewerker niet meer op elkaar aansluiten. Er is geen werkgever te vinden die er plezier in heeft om medewerkers te ontslaan maar soms is een ontslag onvermijdelijk bijvoorbeeld door inkrimping, reorganisatie, overname of een fusie. Voor deze situaties biedt Enroute op maat gerichte outplacement trajecten aan. Door de jarenlange ervaring en kennis is Enroute goed bekend met de huidige arbeidsmarkt omstandigheden. Het uitgebreide netwerk van onze consulenten en ons eigen vacaturezoeksysteem 'Jobdigger' verhogen de kans op het vinden van een passende baan.

Wat is outplacement?

Outplacement is het adviseren, begeleiden en ondersteunen van een medewerker die zijn baan dreigt te verliezen. De medewerker is daardoor genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. De met ontslag bedreigde medewerker krijgt vanuit zijn huidige werkgever een outplacement budget aangeboden. Met dit budget kan hij een outplacementtraject inkopen bij een outplacementbureau naar keuze. Het outplacementbureau ondersteunt de medewerker bij zijn zoektocht naar een nieuwe werkomgeving.

Vaste traject periode

Er wordt vrijwel altijd een termijn (bijv. 6, 9 of 12 maanden) gesteld aan het outplacementtraject. De medewerker wordt geacht binnen deze termijn een nieuwe baan te hebben gevonden. Lukt dit niet? Dan wordt het dienstverband beëindigd en volgt een werkloosheidsuitkering (WW-uitkering).  

Transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 krijgt de medewerker bij ontslag een financiële vergoeding. Deze vergoeding wordt ook wel de transitievergoeding genoemd. Voorwaarde voor vergoeding is dat de medewerker 2 jaar of langer in dienst is geweest bij zijn werkgever. Daarbij ligt het initiatief om het dienstverband te beëindigen, of niet voort te zetten, bij de werkgever. Dit geldt voor zowel vaste als tijdelijke medewerkers. De medewerker kan de transitievergoeding gebruiken voor scholing of voor een outplacement traject om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken.

Wat kan outplacementbureau Enroute voor u betekenen?

Als u besluit zich te laten begeleiden, adviseren en te ondersteunen door Enroute, dan kiest u voor een persoonlijke benadering en een individuele aanpak. Vanaf de start van het outplacementtraject heeft u één consulent die u adviseert en ondersteunt tijdens de verschillende faseringen van het outplacementtraject.

Tijdens het intakegesprek blijkt welke interventies nodig zijn en waar uw precies ondersteuning bij nodig heeft. Zo inventariseren wij samen uw carrièrewensen, talenten, competenties, kwaliteiten en bieden wij diverse (persoonlijke) trainingen aan. Door de jarenlange ervaring en kennis kent Enroute de huidige arbeidsmarkt goed. Door het uitgebreide netwerk van onze jobhunters en ons eigen vacaturezoeksysteem worden uw kansen aanzienlijk vergroot bij het vinden van een passende baan.

Bel, mail of kom langs!

Wilt u meer informatie over outplacement?
Bel, mail of kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Neem contact op voor een gratis gesprek

Waarom een outplacement traject bij Enroute?

  1. Een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs
  2. Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop
  3. Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
  4. Individuele begeleiding door één vaste trajectbegeleider
  5. Professioneel testinstrumentarium (o.a. beroepskeuze, talententest, competentietest)
  6. Twee wekelijks fysiek contact met een vaste trajectbegeleider
  7. Ondersteuning van een jobhunter tijdens de banenjacht
  8. Een spreeklocatie in de eigen regio
  9. 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine

-> Meer informatie over onze werkwijze is te lezen op deze pagina!

In een steeds complexer wordende arbeidsmarkt is de grootste uitdaging binnen je loopbaan jezelf te blijven, je te blijven ontwikkelen en je kwaliteiten op de juiste manier in te zetten. We lopen allemaal wel een keer vast om verschillende redenen.

Door samen terug te gaan naar de basis en weer helder te krijgen wie je bent, wat je kan en wat je wil, groeit het inzicht en ben je weer beter in staat je eigen koers te bepalen. Daar krijg ik energie van!

Claire Recourt, Outplacement & loopbaancoach
Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Diensten
Werkwijze
Wet Werk en Zekerheid
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo