Re-integratie

Enroute is een full-service re-integratiebedrijf en ondersteunt zowel werkzoekende, werknemer, werkgever, verzekeraar als uitkeringsinstelling bij hun re-integratieactiviteiten. Hoe langer een zieke medewerker uit de roulatie is, hoe lastiger het wordt om hem weer te laten terugkeren in het arbeidsproces. Daarom is het van belang dat een (arbeidsongeschikte) medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Dat heet re-integratie.

Re-integratie is het proces van terugkeren naar (passend) werk. Als u een uitkering heeft en weer aan het werk wilt, krijgt u te maken met re-integratie. Dit is ook het geval als u werkt en vanwege een handicap of ziekte uw huidige werk niet goed kunt doen. Een re-integratiebureau ondersteunt u bij uw zoektocht naar passend werk.

Wat doet een re-integratiebedrijf?

Een re-integratiebedrijf (re-integratiebureau) helpt u om weer aan het werk te komen. Uw werkgever, de gemeente of het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) schakelt deze voor u in. In veel gevallen heeft u ook zeggenschap bij uw keuze.

Heeft u nog een werkgever?  

Als u door ziekte of een handicap uw werk niet meer kunt doen, zoekt u eerst samen met uw werkgever naar een oplossing. Het is de bedoeling dat uw werkgever in de eerste plaats in het eigen bedrijf passend werk zoekt. Dat is het eerste spoor. Als dat niet lukt, gaat u met uw werkgever kijken of u wel bij een andere werkgever aan het werk kunt. Dit noemt men re-integratie tweede spoor (spoor 2). In veel gevallen schakelt de werkgever een re-integratiebureau in om deze begeleiding te verzorgen. Enroute kan dit tweede spoor traject als erkend re-integratiebureau voor u verzorgen.

Ontvangt u een uitkering?

Wanneer u een uitkering van UWV of de gemeente krijgt, kunnen wij u helpen om weer aan het werk te komen. U dient dan wel toestemming te krijgen van uw klantmanager, werkcoach of arbeidsdeskundige. Maakt u gebruik van een WWB, ziektewet, WW, WIA, WAO, WAZ of Wa-jong uitkering? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een re-integratietraject.

Waarom een re-integratie traject bij Enroute?

  1. Begeleidt werknemers met zowel fysieke als psychische problematiek
  2. Begeleidt de werknemer persoonlijk, individueel en op maat
  3. Ondersteunt de werknemer tijdens de beroepenoriëntatie
  4. Leert de werknemer assertief en effectief netwerken en solliciteren
  5. Plaatst de werknemer duurzaam door actieve jobhunting in diverse beroepsrichtingen
  6. Heeft een uitgebreid netwerk in diverse sectoren (om te jobhunten)
  7. Levert een effectieve nazorg

-> Lees meer over onze werkwijze bij re-integratie op onze re-integratie website!

Meer informatie

Wil u meer weten hoe Enroute haar re-integratie activiteiten vorm geeft? Neem dan contact op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak. Meer informatie is ook te vinden op onze re-integratie website.

Wilt u meer informatie
over re-integratie?

Bel me terug Gratis offerte

Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2019 Enroute BV
Diensten
Werkwijze
Wet Werk en Zekerheid
Artikelen
Contact
Facebook logo Twitter logo LinkedIn logo