Onze werkwijze bij outplacement

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten en interesses. Om een outplacement traject te laten aansluiten op uw persoonlijke kenmerken, is maatwerk dan ook een vereiste. Maar hoewel geen traject hetzelfde is, gelden er wel bepaalde standaardprincipes en een standaard fasering. Onderstaand geven wij u een indruk van onze werkwijze bij een outplacement traject.

1. Intake

1. Intake

Het intakegesprek betreft een verkennend gesprek met de werknemer om een juiste inventarisatie te maken van uw wensen en mogelijkheden. Het intakegesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met uw persoonlijke coach die gedurende het gehele traject uw vaste aanspreekpunt is.

 

 

2. Zelfonderzoek

2. Zelfonderzoek

Het zelfonderzoek kent als doel om u bewust te maken van uw eigen kracht, kwaliteiten en mogelijkheden. Een leuke baan begint immers bij jezelf! Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? Met gerichte coach gesprekken en opdrachten ontdekt u waar uw kracht ligt. Tevens leert u uw eigen drijfveren en mogelijkheden te ontdekken. Tijdens het zelfonderzoek worden ook de nodige loopbaantesten afgenomen.

Modules:
Verandering
Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

Wie ben ik?
Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

Wat kan ik?
Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

Wat wil ik?
Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?
Beroepenoriëntatie
Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

3. Solliciteren

3. Solliciteren

Tijdens deze fase staat het solliciteren centraal. U wordt getraind in het zelfstandig solliciteren op passende vacatures en bij het benaderen van potentiële werkgevers. U krijgt informatie over de arbeidsmarkt, leert een representatieve CV en sollicitatiebrief schrijven en u wordt getraind in het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarnaast leert u effectief te netwerken en wordt getraind in het solliciteren via social media.

Modules:
Curriculum Vitae
Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven

Solliciteren
Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen

Sollicitatiegesprek
Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

4. Banenjacht

4. Banenjacht

Tijdens de banenjacht maakt u kennis met onze vacaturezoekmachine (Jobdigger). Jobdigger verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse werkgevers en banensites. U hoeft dus niet meer alle vacature sites af te speuren naar geschikte vacatures. Naast de aandacht voor de gepubliceerde vacatures heeft uw coach een rol in het vinden van de zogenaamde verborgen vacatures, het doen van jobhunting en het benaderen van werkgevers die passen bij uw zoekprofiel.

Modules:
Jobdigger
Snel en eenvoudig een volledig overzicht van unieke en actuele vacatures middels ons eigen vacature zoeksysteem.

Netwerken
Netwerken is vaker dan gedacht de sleutel tot het vinden van geschikt werk. Je wordt ondersteund bij het opbouwen en onderhouden van je eigen waardevolle contacten.

Online media
De kans dat je een nieuwe baan vindt via online sociale netwerken wordt met de dag groter. Je wordt getraind in het effectief solliciteren met sociale media.

5. Nazorg

5. Nazorg

Het traject wordt formeel beëindigd maar uw coach zal gedurende de proeftijd contact met u blijven onderhouden om de voortgang en continuïteit van de plaatsing te waarborgen. In verband met de nieuwe werkzaamheden is het contact veelal via telefoon of email.

 

 

Waarom een outplacement traject bij Enroute?

 1. Een korte doorlooptijd, een persoonlijke benadering en deskundige adviseurs
 2. Voor het slagen van het traject staan snelheid, daadkracht en duidelijkheid voorop
 3. Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
 4. Individuele begeleiding door één vaste trajectbegeleider
 5. Professioneel testinstrumentarium (o.a. beroepskeuze, talententest, competentietest)
 6. Twee wekelijks fysiek contact met een vaste trajectbegeleider
 7. Ondersteuning van een jobhunters tijdens de banenjacht
 8. Een spreeklocatie in de eigen regio
 9. 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine
Bekijk ook onze andere diensten
Over Enroute Website door VNK media en Daan Schaart © Copyright 2018 Enroute BV